Kralen van flessenglas

Regelmatig wordt me de vraag gesteld of je van flessenglas ook kralen kunt maken. Samen met Erika heb ik dit in februari 2012 als eens geprobeerd. Na een middag zweten en ploeteren hadden we een paar kleine kraaltjes bij elkaar. Het glas werkt echt heel anders dan het glas wat we normaal gebruiken om kralen te branden. Het is veel harder.
In dit filmpje kan je zien hoe ik het glas smelt en er dunne glasstaafjes van trek. In een tweede filmpje kan je zien dat ik van die glasstaafjes dan weer een kraal maak.

Op FaceBook werd vandaag de vraag gesteld of je van flessenglas ook kralen kunt maken. Samen met Erika heb ik dit in februari 2012 als eens geprobeerd. Na een middag zweten en ploeteren hadden we een paar kleine kraaltjes bij elkaar. Het glas werkt echt heel anders dan het glas wat we normaal gebruiken om kralen te branden. Het is veel harder.In dit filmpje kan je zien hoe ik het glas smelt en er dunne glasstaafjes van trek. In een tweede filmpje kan je zien dat ik van die glasstaafjes dan weer een kraal maak.

Geplaatst door Sonbeads op dinsdag 19 augustus 2014

Het tweede filmpje van de verwerking van flessenglas.In dit filmpje zie je hoe ik van de dunne glasstaafjes een kraaltje maak.

Geplaatst door Sonbeads op dinsdag 19 augustus 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.